Sałatka z selerem marynowanym i kabanosem

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Sałatka z marynowanym selerem, kabanosem i winogronem to świetna pozycja na imprezę lub na śniadanie.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Seler marynowany (najlepiej z ananasem) - 1 słoik 370g
    Kabanos cienki - 3-4 szt
    Papryka zielona - 1/2 szt
    Kukurydza marynowana - 50g
    Ser żółty - 40g
    Winogrona - 2 garście
    Majonez - 1 łyżka
    Jogurt naturalny - 1 łyżka
    Pieprz i sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z selerem marynowanym i kabanosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Selera i kukurydzę odcedzamy. Paprykę kroimy w paseczki, kabanosa na mniejsze kawałki. Ser żółty kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce. Winogrona kroimy na pół. Wszystkie składniki mieszamy. Dodajemy majonez, jogurt, doprawiamy solą i pieprzem. Sałatka najlepsza jest po schłodzeniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Seler konserwowy Kabanosy Winogrona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować