Sałatka z ryżem, tuńczykiem i gotowanymi warzywami

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna i pożywna sałatka z pełnoziarnistym ryżem, tuńczykiem oraz warzywami, na których gotowałam rosół. Polecam :)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 ugotowane marchewki
    1 ugotowana pietruszka
    1/4 ugotowanego selera
    100 gram ryżu pełnoziarnistego
    1/2 czerwonej papryki
    1 puszka czerwonej fasoli
    3-4 ogórki konserwowe
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    1 pęczek natki pietruszki
    2 łyżki majonezu
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z tuńczyka

Sałatka z ryżem, tuńczykiem i gotowanymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie i zostawić do przestygnięcia.
    Ugotowane warzywa pokroić w kostkę, wrzucić do dużej miski. Dodać odsączoną fasolę oraz tuńczyka. Paprykę oraz ogórki pokroić w kostkę i dodać do reszty składników. Dodać również wypłukaną i posiekaną natkę pietruszki.
    Doprawić sałatkę solą i dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Dodać majonez, wymieszać.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż Sałata Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować