Sałatka WIOSENNA z ryżem, tuńczykiem i warzywami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Prosta w przygotowaniu, bardzo barwna niczym "wiosna" i przepyszna w smaku. To świetny pomysł na ciekawą sałatkę do podania, idealnie sprawdzi się jako śniadanie czy kolacja lub jako przepyszna przekąska.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g ugotowanego ryżu
    1 rzodkiewka
    1 puszka sałatkowego tuńczyka w sosie własnym
    2 łyżki konserwowej kukurydzy
    2 łyżki zielonego konserwowego groszku
    mielony kolorowy pieprz
    rzeżucha do dekoracji
    ogórek świeży zielony
    oraz czarny sezam,biały sezam,złote siemię do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sałatka wiosenna z ryżem, tuńczykiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowany ryż dajemy do miski i dodajemy do niego całą puszkę tuńczyka wraz z zalewą, odsączoną kukurydze i groszek konserwowy, pokrojoną rzodkiewkę w paseczki oraz szczyptę pieprzu. Mieszamy i nakładamy na talerz po czym dekorujemy paseczkami z rzodkiewki oraz ogórka, posypujemy czarnym i białym sezamem oraz złotym siemię i szczyptą kolorowego mielonego pieprzu. Całość uwieńczamy rzeżuchą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować