Sałatka z rukolą, pomidorem, serem pleśniowym i orzechami

4.96 (177 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Taka prosta, klasyczna, najlepsza.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • duża garść sałaty rukola
    2 malinowe pomidory
    100 g sera pleśniowego
    garść orzechów włoskich
    3 łyżki oleju z awokado
    łyżka octu jabłkowego
    pieprz czarny świeżo mielony
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.96 (177 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Ser

Sałatka z rukolą, pomidorem, serem pleśniowym i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory kroimy na mniejsze części. Możemy wcześniej zdjąć skórkę zanurzając pomidora we wrzątku, a następnie w zimniej wodzie.
    Ser kroimy w zgrabne kawałki i orzechy najlepiej na połówki.
    Na półmisku układamy rukolę. Na rukoli układamy pomidory, ser, posypujemy orzechami. Polewamy miksturą oleju wymieszanego z octem. Oprószamy pieprzem czarnym świeżo mielonym i solą do smaku.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować