Ciabatta z gruszką, serem pleśniowym, orzechami i rukolą

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby

Śniadanie, które nie będzie nudne? Proszę bardzo! Oto ciabatta z gruszką, serem pleśniowym, orzechami i rukolą:).

  • 20 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1 ciabatta
    garść rukoli
    mały kawałek sera gorgonzola
    4 łyżki startego sera mozzarella
    1/2 gruszki
    3-4 orzechy włoskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ciabatta z gruszką, serem pleśniowym, orzechami i rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciabattę przekrawamy na pół. Na połówkach układamy gruszkę pokrojoną w cienkie plastry, pokruszony ser gorgonzola, posypujemy mozzarellą. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut.
  • 2. Na upieczone połówki ciabatty układamy rukolę i posiekane orzechy włoskie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gorgonzola Rukola Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować