Sałatka z rukolą, rzodkiewkami i młodą marchewką

4.5 (153 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Tę barwną mieszankę warzyw i awokado świetnie dopełnia dressing na bazie sosu sojowego.

  • 30 min

Składniki:

  • ok. 10 dag rukoli
    2 pęczki rzodkiewek
    pęczek dymki
    5 młodych marchewek
    awokado
    sok z 1 cytryny
    4 łyżki oliwy
    3 łyżki sosu sojowego
    1-2 ząbki czosnku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z rukolą, rzodkiewkami i młodą marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki obieramy. Wraz z rzodkiewkami, rukolą i dymką myjemy
    i osuszamy. Dymkę siekamy, marchewki kroimy we wstążki, a rzodkiewki
    w plas try. Warzywa mieszamy z rukolą.
  • 2. Awokado myjemy, usuwamy pestkę i obieramy. Kroimy w kostkę i dodajemy do warzyw. Mieszamy.
  • 3. Przygotowujemy sos: czosnek obieramy i siekamy. Sok z cytryny mieszamy z oliwą i sosem sojowym. Dodajemy czosnek. Doprawiamy solą
    i pieprzem. Polewamy sałatkę, dokładnie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rukola Rzodkiewka

Notka redakcyjna

PP_07-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować