średni słoik marynowanych pieczarek (u mnie waga pieczarek po odsączeniu z zalewy - 170 g)
1 średniej wielkości czerwona cebula
250 g. kukurydzy z puszki (waga po odsączeniu)
2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
ok. 80 g. marynowanej papryki (po odsączeniu)
135 g. sera wędzonego w plastrach
2 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku
Sałatka z marynowanymi pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki kroję na 2-3 plasterki, cebulę w drobną kostkę, paprykę w niewielkie kawałki. Plastry sera siekam drobniutko i wszystko razem przekładam do miski. Dodaję kukurydzę i posiekaną natkę pietruszki, i wszystko dokładnie mieszam z majonezem. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Sałatka powinna postać przed podaniem przez godzinę - dwie w lodówce.
Komentarze