Sałatka z marynowanymi pieczarkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna sałatka z dodatkiem pieczarek

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • średni słoik marynowanych pieczarek (u mnie waga pieczarek po odsączeniu z zalewy - 170 g)
    1 średniej wielkości czerwona cebula
    250 g. kukurydzy z puszki (waga po odsączeniu)
    2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
    ok. 80 g. marynowanej papryki (po odsączeniu)
    135 g. sera wędzonego w plastrach
    2 łyżki majonezu
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z marynowanymi pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki kroję na 2-3 plasterki, cebulę w drobną kostkę, paprykę w niewielkie kawałki. Plastry sera siekam drobniutko i wszystko razem przekładam do miski. Dodaję kukurydzę i posiekaną natkę pietruszki, i wszystko dokładnie mieszam z majonezem. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
    Sałatka powinna postać przed podaniem przez godzinę - dwie w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować