Sałatka z makrelą wędzoną na roszponce

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lekka , bardzo smaczna , szybka do przygotowania , z dostępnych składników i bardzo szybko znikająca z talerzy sałatka:)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 garście roszponki
    1 makrela
    3/4 szklanki groszku konserwowego
    1/2 czerwonej cebuli
    10 zielonych oliwek nadziewanych
    2 ogórki konserwowe
    Sos:
    3 łyżki oleju
    2 łyżki octu jabłkowego
    2 szczypty cukru trzcinowego
    2 szczypty soli
    2 szczypty pieprzu
    1 łyżeczka koperku suszonego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sosy

Sałatka z makrelą wędzoną na roszponce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z makrelą wędzoną na roszponce 1. Składniki sosu mieszam , połową zalewam groszek , mieszam , odstawiam . Makrelę obieram ze skóry , oddzielam ości , mięso porcjuje na kawałki . Cebulę kroję na pół plasterki , oliwki na pół , a ogórki konserwowe w plasterki . Roszponkę rozkładam na talerzu , na roszponce układam na przemiennie - rybę , ogórki , cebulkę , oliwki oraz groszek . Całość polewam pozostałym sosem , sałatkę podaję .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować