Sałatka z kurczakiem, gruszkami w occie i orzechami pekan

4.5 (161 ocen)

Wspaniała. Zrobiłam ją na wizytę gości i wszystkim bardzo smakowała.

Składniki:

  • główka małej pekinki
    1 podwójny filet z kurczaka (nie duży)
    puszka kukurydzy
    pęczek selera naciowego
    2 łyżki rodzynek lub suszonej żurawiny
    100 g żółtego sera twardego np.gouda
    ok 5 połówek gruszek w occie
    kilka orzechów pekan (lekko połamanych)
    przyprawa curry
    przyprawa do kurczaka
    sól
    pieprz
    majonez (ok 4-5 łyżki)
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dania mięsne

Sałatka z kurczakiem, gruszkami w occie i orzechami pekan - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, ser pokroić w kostkę, łodygi selera w plasterki, gruszki również w kostkę. Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w drobną kostkę, porządnie oprószyć curry, przyprawą do kurczaka i pieprzem. Podsmażyć na odrobinie oleju aż będzie rumiane. Wystudzić.
  • 2. Wszystkie składniki ze sobą połączyć, solidnie doprawić przyprawami, wymieszać z majonezem i odstawić do lodówki na minimum godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować