Wspaniała. Zrobiłam ją na wizytę gości i wszystkim bardzo smakowała.
Składniki:
główka małej pekinki
1 podwójny filet z kurczaka (nie duży)
puszka kukurydzy
pęczek selera naciowego
2 łyżki rodzynek lub suszonej żurawiny
100 g żółtego sera twardego np.gouda
ok 5 połówek gruszek w occie
kilka orzechów pekan (lekko połamanych)
przyprawa curry
przyprawa do kurczaka
sól
pieprz
majonez (ok 4-5 łyżki)
Sałatka z kurczakiem, gruszkami w occie i orzechami pekan - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę poszatkować, ser pokroić w kostkę, łodygi selera w plasterki, gruszki również w kostkę. Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w drobną kostkę, porządnie oprószyć curry, przyprawą do kurczaka i pieprzem. Podsmażyć na odrobinie oleju aż będzie rumiane. Wystudzić.
2.Wszystkie składniki ze sobą połączyć, solidnie doprawić przyprawami, wymieszać z majonezem i odstawić do lodówki na minimum godzinę.
Komentarze