Sałatka z serem pleśniowym, gruszkami w occie i szynką parmeńską

4.48 (154 ocen)

Prosta, pyszna i zdrowa sałatka.

Składniki:

  • dla 2 osób:
    2 garście sałaty w miksie
    ok 60g sera ulubionego pleśniowego (u mnie okrągły Camembert naturalny)
    3 plasterki szynki parmeńskiej
    1-2 połówki owocu gruszki z zalewy
    1 łyżka prażonej cebulki

    sos:
    2 łyżki oliwy
    1 łyżka soku z cytryny lub octu winnego białego
    1 łyżka płynnego miodu
Wystaw ocenę:

4.48 (154 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z serem pleśniowym, gruszkami w occie i szynką parmeńską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na sos połączyć ze sobą i dobrze wymieszać. Sałaty opłukać i rozłożyć na półmisku lub talerzu. Gruszki pokroić na bardzo cienkie plasterki, a ser w cienki trójkąciki. Wszystkie składniki rozłożyć na sałacie, dodać ''porwaną'' na kawałki szynkę. Całość posypać prażoną cebulką i skropić sosem słodko kwaśnym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.48 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie
image-0wunii0

To może cię zainteresować