Sałatka z buraków w majonezowo- tuńczykowym sosie

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Wielbiciele buraków nie będą zawiedzeni. Smakosze połączenia burak-śledź będą wołać o dokładkę.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g buraków
    2 jajka
    2 ogórki konserwowe
    4 kawałki papryki konserwowej
    1 czerwona cebula
    1 pęczek natki pietruszki
    1 mała puszka kukurydzy konserwowej
    2 łyżki majonezu
    80 g tuńczyka w sosie własnym
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Majonez

Sałatka z buraków w majonezowo- tuńczykowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z buraków w majonezowo- tuńczykowym sosie 1. Buraki czyścimy, owijamy w folię aluminiową, przekładamy na blaszkę do pieczenia i zapiekamy 90 min w 180°C. (Długość pieczenia zależny jest od wielkości buraków. Proponujemy większe pokroić na mniejsze części i osobno zawinąć w folię.) Studzimy, obieramy i kroimy w kostkę.
    Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, kroimy w kostkę.
    Ogórki i paprykę kroimy w kostkę.
    Cebulę siekamy.
    Natkę siekamy.
    Kukurydzę osączamy z zalewy.
    Majonez łączymy z tuńczykiem (razem z zalewą), blendujemy.
    Wszystkie składniki łączymy ze sobą.
    Sałatkę doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Buraki Sałata Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować