Sałatka wiosenna z pomarańczowym dressingiem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Bardzo prosta i smaczna. Można podać ją samą lub jako dodatek do mięs z grilla.

  • 15 min

Składniki:

  • 4 garści sałaty roszponki
    10 pomidorków koktajlowych
    i kulka sera mozzarella
    2 garści grzanek (2 średnie kromki czerstwego chleba i 1 łyżka masła)
    3 łyżki prażonego słonecznika
    3 łyżki pestek dyni
    dressing pomarańczowy do sałatek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sałatka wiosenna z pomarańczowym dressingiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę dobrze płuczemy i osuszamy. Pomidorki kroimy na połowę, mozzarellę na cieniutkie krążki.
    Chleb kroimy i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu cały czas mieszając, aż do całkowitego wyschnięcia i chrupkości. Dodajemy do sałatki. Słonecznik i pestki dyni wrzucamy na rozgrzaną patelnię (bez tłuszczu) i prażymy ok 2 minuty cały czas mieszając. Posypujemy po sałatce. Tuż przed podaniem całość polewamy pomarańczowym dressingiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella Pomidorki koktajlowe Roszponka Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować