Wiosenna sałatka z awokado

4.5 (151 ocen)

Awokado dojrzewało i dojrzało, a sałatka wyszła bardzo smaczna

Składniki:

  • Pół główki sałąty
    średnie awokado
    2 jajka ugotowane na twardo
    kilka rzodkiewek
    5 pieczarek
    1 łyżka masła
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    1 łyżka sezamu
    1 łyżka ziaren słonecznika
    sok z połówki cytryny
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko Przekąski

Wiosenna sałatka z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki, układamy na dużym talerzu.
    Pieczarki (umyte i oczyszczone) kroimy w plasterki i smażymy na rumiano na maśle, studzimy.
    Awokado obieramy i kroimy w paski, układamy na sałacie, skrapiamy sokiem z cytryny.
    Między cząstki awokado kładziemy ćwiartki jajek, posypujemy pieczarkami.
    Rzodkiewki kroimy w plasterki i układamy na sałatce.
    Na suchej patelni prażymy słonecznik i sezam , posypujemy sałatkę.
    Oprószamy solą i pieprzem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować