Sałatka wiosenna

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Nazwałam ją wiosenną, bo bardzo dużo w niej przeróżnych barw i smaków, które kojarzą mi się z tą porą roku.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - ugotowane na twardo jajka: 4 sztuki
    - biała część pora: 0.5 sztuki
    - kukurydza w puszce: 1 sztuka
    - pęczek rzodkiewki: 1 sztuka
    - paczka różnych rodzajów sałat: 1 sztuka
    - żółta papryka: 1 sztuka
    - ogórek wężowy: 0.5 sztuki
    - twardy tarty ser: 30 gramów
    - sól, pieprz: 2 szczypty
    - posiekana bazylia: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka wiosenna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Paprykę kroimy w cienkie paseczki. Mieszankę sałat wsypujemy do dużej miski.
    Rzodkiewkę i pora kroimy w niezbyt grube krążki, ogórka obieramy i kroimy w talarki, puszkę kukurydzy odcedzamy na sicie o małych oczkach. Dodajemy do sałaty i mieszamy .
  • 2. towane jajka obieramy ze skorupek i każde kroimy na 4 części i kładziemy je na samym wierzchu naszej sałatki, wszystko posypujemy serem. Możemy doprawić ją solą, pieprzem lub ziołami (np. bazylią).
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować