Sałatka śledziowa z jajkami i oliwkami

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dzisiaj pomysł z zupełnie innej beczki, a mianowicie sałatka śledziowa. To w sumie nie do końca moja bajka. Bo ja śledzie to tylko w occie;). Ale mieliśmy gości i stwierdziłam, że warto pokusić się o nowy pomysł. I wyszło zaskakująco smacznie. Zapraszam:)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie śledzi w oleju

    3 ogórki konserwowe

    4 jajka ugotowane na twardo

    Garść oliwek zielonych

    1/2 pęczka koperku

    1/2 czerwonej cebuli

    2 łyżki majonezu wegańskiego

    2 łyżki ketchupu

    Sól pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatka śledziowa

Sałatka śledziowa z jajkami i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie przełożyć na sito i zostawić na 3-4 godziny. Można również przed przygotowaniem osuszyć dodatkowo ręcznikiem papierowym.
  • 2. Pokroić śledzie w średniej wielkości kostkę, przełożyć do miski. Jajka i ogórki pokroić na podobną wielkości. Cebulę pokroić w piórka. Każdą oliwkę przekroić na 2-3 części. Wszystkie składniki wymieszać w misce z koperkiem oraz solą i pieprzem. Do małej miseczki dodać majonez, ketchup i 2 łyżki zalewy z ogórków. Wymieszać i dodać do sałatki, po raz ostatni wymieszać. Wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.

    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Matias

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować