Sałatka ryżowa z tuńczykiem, koktajlowymi pomidorkami przyozdobiona rzeżuchą

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

To prosty i pyszny pomysł na sałatkę czy to na śniadanie, szybko obiad lub na kolację. Sałatka wzbogacona jest BIO olejem słonecznikowym o smaku pieprzu który podnosi walory smakowe sałatki.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g ugotowanego ryżu
    1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
    garść pomidorków koktajlowych - papryczkowych
    mała szczypta soli
    mała szczypta pieprzu - głównie do dekoracji
    rzeżucha
    2 - 3 łyżki oleju BIO słonecznikowego o smaku pieprzu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sałatka ryżowa z tuńczykiem, koktajlowymi pomidorkami przyozdobiona rzeżuchą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przekładamy wcześniej ugotowany ryż, dodajemy odcedzonego tuńczyka, oraz umyte i pokrojone pomidorki koktajlowe. Doprawiamy do smaku solą i dodajemy olej. Mieszamy i nakładamy. Po wierzchu posypujemy rzeżuchą i szczyptą mielonego pieprzu czarnego.

Porady

jeśli nie masz oleju o smaku pieprzu to możesz użyć innej smakowej oliwy czy oleju

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować