Sałatka ryżowa z tuńczykiem

4.5 (171 ocen)

Sałatkę przygotowałam z ryżu który został mi z obiadu, wyszła bardzo smaczna. Polecam na kolację lub przyjęcie rodzinne.

Składniki:

  • 1 torebka ryżu długo ziarnistego
    1 puszka tuńczyka sosie własnym
    1 żółta papryka
    mała puszka groszku zielonego
    pół pęczka szczypiorku
    3-4 łyżki majonezu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Sałatka ryżowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odstawiamy do ostudzenia. Paprykę oczyszczamy, kroimy w kostkę. Groszek oraz tuńczyka odsączamy z zalewy, szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, doprawiamy solą oraz pieprzem, mieszamy. Sałatkę wstawiamy do lodówki żeby składniki się przegryzły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Papryka Ryż Sałata Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Spotkanie rodzinne Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować