Sałatka ryżowa z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

E, bo to na serio było tak…Zawsze gotujemy ryż w dużym garnku, co by się nie pozlepiał. W czasie wsypywania ryżu z pojemnika, kotełł się zaplątał o nogi i sieM wsypało. Oj! Wsypało! Jednak nie ma tego złego…powstały dwa dania i deser.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 szklanki ryżu
    2 jajka
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    1 mała puszka kukurydzy
    1 mała puszka groszku
    5 sztuk świeżych daktyli
    1 słoiczek kaparów
    3 łyżki majonezu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z tuńczyka

Sałatka ryżowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka ryżowa z tuńczykiem 1. Ryż gotujemy na sypko.
    (proporcje dostosowane do przepisu)
    Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kostkę.
    Groszek, kukurydzę i kapary, odcedzamy z zalewy.
    Z daktyli usuwamy pestki, kroimy w kostkę.
    Wszystkie składniki łączymy ze sobą (tuńczyk wraz z zalewą), dodajemy majonez. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż Sałata Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować