Sałatka pod chrupiącą warstwą

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna, chrupiąca sałatka. Szybka do wykonania, doskonała na każdą porę posiłku.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kapusty pekińskiej
    4 ogórki kiszone
    1 puszka kukurydzy 400 g.
    1 mała cebulka czerwona
    10 dag. wędzonego boczku
    3 łyżki ziaren słonecznika
    3 łyżki smażonej cebulki
    8 małych pomidorków
    Sos:
    3 łyżki majonezu
    1 kupek jogurtu greckiego 250 g.
    1 łyżka przyprawy czubryca zielona
    sól i pieprz do smaku
    Dodatkowo:
    czubryca zielona do posypania
    siekany szczypiorek do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka pod chrupiącą warstwą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Składniki sosu mieszam, odstawiam. Kapustę i cebulkę kroję w kostkę, układam do salaterki, polewam połową sosu. Kukurydzę osączam z zalewy, wykładam na sos, ogórki kroję w kostkę, wykładam na kukurydzy. Ogórki polewam pozostałym sosem. Boczek kroję w paseczki, wytapiam na suchej patelni, wykładam na papierowy ręcznik, osączam z nadmiaru tłuszczu, studzę. Boczek mieszam z ziarnem słonecznika i smażoną cebulką, posypuję sałatkę. Na sałatce układam pomidorki pokrojone na pół. Posypuję czubrycą zieloną oraz szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Sałata Warzywa Ziarna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować