Sałatka pod prażoną cebulką

4.5 (186 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna, szybka do wykonania sałatka. Osypana jest chrupiącą prażoną cebulką i to wisienka na torcie. Sos dodaje smaku całości.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka sałatki meksykańskiej 400 g.
    1/2 kapusty pekińskiej
    6 plasterków wędliny drobiowej
    1 ogórek
    5 łyżek cebulki prażonej
    Sos:
    4 łyżki majonezu
    2 łyżki keczupu
    2 łyżki suszonego czosnku niedźwiedziego
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka pod prażoną cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Składniki sosu mieszam. Kapustę kroję w kostkę, sałatkę meksykańską odcedzam, wędlinę kroję w słomkę, a ogórka obieram i kroję w pół plasterki. Na dno salaterki kładę część kapusty, sos, mieszankę meksykańską, sos, wędlinę, sos, kapustę, ogórka, sos. Całość posypuję smażoną cebulką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Warzywa Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować