Sałatka ormiańska

4.5 (195 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 45 min

Przyrządzam potrawy, które jada się w mojej ojczyźnie, i chętnie mieszam je z polskimi smakami.

  • 45 min

Składniki:

  • ● 2 buraki
    ● cebula
    ● 2 jajka
    ● 3 ziemniaki
    ● 2 marchewki
    ● 3 ogórki konserwowe
    ● 2 szkl. czerwonej fasoli z puszki
    ● natka pietruszki
    ● sól
    ● pieprz
    Sos:
    ● ok. 1/2 szkl. oliwy z oliwek lub winogron
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ormiańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki, ziemniaki,
    marchewki i jajka gotujemy.
    Obieramy, kroimy
    w kostkę.
  • 2. Cebulę i ogórki
    również kroimy
    w kostkę. Fasolę
    osączamy. Dodajemy
    do cebuli, ogórków
    i gotowanych
    warzyw. Mieszamy
    i doprawiamy.
  • 3. Sos: oliwę doprawiamy solą
    i pieprzem, zalewamy sałatkę.
    Posypujemy natką. Wstawiamy
    do lodówki.

Porady

RADY Gayane Nowak Do sałatki można dodać ok. 5 dag kiszonej kapusty.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ormiańska sałatka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Ormiańska

To może cię zainteresować