Sałatka makaronowa z szynką i warzywami

4 (3 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Bardzo pożywna sałatka - dodatek do śniadania zarówno w domu jak i w pracy. Proste i szybkie wykonanie.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    1 puszka konserwowej kukurydzy
    1 czerwona papryka
    2 małe ogórki korniszony
    20 dag szynki konserwowej
    5 łyżek makaronu ryżowego
Wystaw ocenę:

4 (3 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka makaronowa z szynką i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: makaron ugotować w osolonej wodzie, przelać na sitko, osączyć, wystudzić. Szynkę pokroić w drobną kostkę. Paprykę oczyść z gniazda nasiennego, pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć na sitku. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Osączyć z zalewy. Do miski przełożyć składniki, dodać majonez oraz sól i pieprz do smaku, wymieszać, lekko schłodzić przed podaniem.

Porady

1. ogórki konserwowe można zastąpić świeżymi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron ryżowy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować