Słonecznikowe pieczone kotlety z makreli

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne, pieczone kotlety z makreli. Kotlety z ziarnami słonecznika są mega chrupiące i sycące. Polecam.

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 40 dag makreli - bez ości i skóry
    3/4 szklanki słonecznika
    2 jajka
    8 - 10 łyżek bułki tartej
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka cebuli granulowanej
    1łyżeczka z czubkiem ziół prowansalskich
    1/2 łyżeczki pieprzu
    blaszka
    papier do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Dania główne Jajko

Słonecznikowe pieczone kotlety z makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę przepuszczamy 2 razy przez maszynkę do mielenia mięsa. Do masy rybnej dodajemy jajka, ziarna słonecznika, przyprawy i wsypujemy bułkę tartą. Dokładnie wyrabiamy masę i robimy średniej wielkości kotlety. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
    Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Po tym czasie kotlety przewracamy na drugą stronę i pieczemy kolejne 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować