Kotlety pieczone z makreli

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pieczone i dietetyczne kotlety rybne. Masę na kotlety przygotowałam z dodatkiem mielonego siemienia lnianego. Polecam.

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 35 dag filetów z makreli
    1 jajko
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego
    1/2 łyżeczki cebuli granulowanej
    1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
    6 - 8 łyżek mielonego siemienia lnianego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko

Kotlety pieczone z makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę myjemy i osuszamy, pozbawiamy ości i skóry. Przepuszczamy przez maszynkę do mielenia 2 razy. Do masy rybnej dodajemy jajko i przyprawy i wsypujemy mielone siemię. Masę dokładnie wyrabiamy i formujemy kotlety. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
    Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 25 minut z każdej strony. Upieczone przekładamy na talerz i dekorujemy pokrojonym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować