Kule ryżowo-serowe z warzywami

4.51 (192 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Takie kule są idealnym dodatkiem do pieczonych mięs,ale również będą świetnym daniem na piątkowy obiad na przykład z ulubionym sosem.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 200 g ryżu
    1 Fix Spaghetti 5 sery z brokułami Knorr
    1/2 brokuła
    1/2 czerwonej papryki
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    50 g serka topionego śmietankowego
    50 g sera ementalera
    50 g sera parmezan
    200 ml słodkiej śmietanki
    1/2 curry
    bułka tarta
    olej
Wystaw ocenę:

4.51 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Przystawki Kulki Ser

Kule ryżowo-serowe z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu,odcedź i przełóż do miski.
    Brokuła podziel na drobne różyczki zalej wrzątkiem i pozostaw na 10 minut,odcedź dodaj do ryżu.
    Cebulę i paprykę pokrój w drobną kostkę,czosnek posiekaj i podsmaż na oleju,dodaj do ryżu.
    Sery pokrój bardzo drobni i także dodaj do ryżu.
    Fix Knorr wymieszaj ze śmietanką i curry,całość zagotuj,wlej sos do ryżu i wszystko dokładnie wymieszaj.
  • 2. Z masy ryżowej formuj kule i obtaczaj w bułce tartej,układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piecz około 15-20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Panierka Papryka Ryż Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować