Ryż z warzywami

5 (169 ocen)

  • 40 min

Robię tak czasami jak nie mam ochoty na mięso.

  • 40 min

Składniki:

  • - 250 g warzyw mrożonych po chińsku
    - pół puszki kukurydzy
    - 1 woreczek ryżu
    - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    - sól, pieprz, papryka ostra
    - 3 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryż z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.Na patelni rozgrzewamy olej, wsypujemy warzywa i podsmażamy do miękkości warzyw. Dodajemy kukurydzę, ryż, podlewamy wodą tak aby zakryć warzywa. Zagotowujemy, dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawy i dusimy około 5 minut.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować