Ryż po kapitańsku

4.48 (200 ocen)

  • 60 min

ryż podany w ten sposób można podać do wielu dań mięsnych, ja polecam ze smażonymi filetami z kurczaka lub indyka:)

  • 60 min

Składniki:

  • ryż, 7 łyżek
    olej, 100 g
    cebula,, 1 szt.
    papryka mielona ostra, pieprz, po 1/2 łyżeczki
    kostka rosołowa drobiowa, 2 kostki
    woda,,1/2 l.
    magi, 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.48 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryż po kapitańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ryż z pokrojoną cebulą i 1/2 łyżeczki mielonej papryki usmażyć na oleju na złoty kolor
  • 2. wodę z kostkami rosołowymi,magi i pieprzem zagotować
  • 3. usmażony ryż przełożyć do naczynia żaroodpornego i zalać gorącą, zagotowaną wodą
  • 4. wstawić do piekarnika nagrzanego do 180stopni C na 40 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować