Dżem z cukinii

  • wyświetlono: 360 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

do smarowania pieczywa, naleśników,wafli tortowych

bozena58
  • -1 porcje
  • 50min
  • Łatwy

Składniki

cukinia 1 i 1/2 kg
cukier 200 g
galaretka cytrynowa 2 torebki
kwasek cytrynowy 1 łyżka

Sposób przygotowania przepisu:

Dżem z cukinii

  • 1. Cukinie obieramy ze skórek, pozbawiamy pestek i drobno ścieramy do garnka - dusimy na małym ogniu na papkę
    dodajemy cukier, galaretki i kwasek cytrynowy - smażymy na małym ogniu, często mieszając około 30 minut
    gorący dżem przelewamy do słoiczków, zakręcamy i stawiamy do góry dnem do wystygnięcia

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Cukiniadżem

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta z mięsa z rosołu

Dodane przez: dorota w

Pasta z mięsa z rosołu

Pyszny sposób na wykorzystanie...

Pasta z mięsa z rosołu

Dodane przez: edytaha

Pasta z mięsa z rosołu

Genialna metoda na wykorzystanie...

Pasta chrzanowa

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Pasta jajeczna z chrzanem

Smaczna pasta jajeczna na każde...

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Dodane przez: joanna30

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Idealna pasta do kanapek do szkoły...

MASŁO Z AWOKADO

Dodane przez: Kuchnia MagdaLeny

Masło z awokado

Masło z awokado to najzdrowsze...

Pasta z makreli

Dodane przez: Marcelina

Pasta z makreli, jajek, ogórków i cebuli

Pasta może być podana z pieczywem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE