Rydze w cieście

4.49 (203 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pyszna przekąska dla miłośników rydzy

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • rydze (ok 10 szt w zależności od wielkości)
    1 jajko,
    2 łyżki mąki,
    1 łyżka mleka,
    sól i pieprz,
    masło klarowane i olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (203 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Rydze w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rydze oczyścić. Potrzebne nam będą tylko kapelusze.
    Jajko roztrzepać widelcem, dodać mąkę i mleko, sól, pieprz i dokładnie wymieszać.
    W przygotowanym cieście namaczać kapelusze rydzy i kłaść na rozgrzany głęboki tłuszcz. Smażyć na złoto z obu stron. Odsączyć na papierze. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować