Ryba z brokułami w sosie śmietanowym

4.98 (191 ocen)

  • 30 min

Pyszna ryba w delikatnym sosie śmietanowym z dodatkiem brokuła i szczyptą pieprzu cytrynowego

  • 30 min

Składniki:

  • 600 g filetów z dorsza
    200ml śmietany 12%
    250 ml mleka
    2 cebule białe
    300 g ugotowanych różyczek brokuła
    ½ czerwonej cebuli
    ½ łyżeczki pieprzu cytrynowego
    1 łyżeczka suszonego koperku
    1 łyżeczka soku z cytryny
    sól do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.98 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba z brokułami w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryba z brokułami w sosie śmietanowym 1. Na dużej patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy lekko cebulę. Wlewamy mleko, sok z cytryny, wsypujemy pieprz cytrynowy i koperek. Układamy filety z dorsza. Zakrywamy przykrywką. Na małym gazie gotujemy do zmięknięcia ryby. Na koniec wkładamy ugotowane różyczki brokuła, zalewamy śmietaną. I pod przykryciem trzymamy jeszcze kilka minut do zagotowania. Po zdjęciu z gazu posypujemy żywą czerwoną cebulką. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Cebula Mleko Ryby Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować