Ryba w occie:)

4.5 (199 ocen)

  • 10 min

jest sycąca i pyszna:)

  • 10 min

Składniki:

  • 1 kg płatów ryb
    na zalewę:
    2 cebule
    4 szklanki wody
    1 szklanka octu
    6 łyżek cukru
    2 łyżki soli
    2 listki laurowe
    kilka ziaren ziela angielskiego
    kilka ziaren pieprzu czarnego
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba w occie:) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby opłukać, osolić i pozostawić na 30-60 min w chłodnym miejscu. Jajko rozbić trzepaczką w głębokim talerzu. Ryby opanierować w jajku i mące. W głębokim oleju piec z obu stron na intensywny złoty kolor. Usmażone gorące ryby poukładać do naczyń.W trakcie pieczenia przygotować zalewę: wszystkie składniki wymieszać i zagotować. Wrzącą zalewą zalać ryby.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować