Ryba w occie

5 (186 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Podaję ją też na wystawne przyjęcia. Wtedy dekoruję pokrojonym w zapałki porem.

Składniki:

  • ● filet z łososia
    ● olej
    ● mąka krupczatka
    ● pokrojona w słupki marchewka
    ● czerwona cebula
    Zalewa: żółta cebula
    ● 0,5 l octu
    ● 1,5 szkl. cukru
    ● liść laurowy, ziele angielskie, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Ryba w occie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta kroimy w kawałki,
    obtaczamy w mące i smażymy
    na oleju. Wkładamy
    z marchewką i pokrojoną
    w piórka cebulą do słoika.
  • 2. Zalewa: cebulę kroimy
    w piórka, zalewamy 2 l
    wody i gotujemy z resztą
    składników. Studzimy.
  • 3. Zalewamy rybę. Podajemy
    na drugi dzień.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować