RYBA W CZERWONEJ KAPUŚCIE

4.49 (170 ocen)

  • 60 min

Ten przepis towarzyszy mi od szkoły średniej, na lekcjach gotowania pani nauczyła nas jak podawać rybę troszkę inaczej. Polecam u mnie w rodzinie przepis sprawdził się.

  • 60 min

Składniki:

  • Filety rybne ok 6-8 sztuk
    Kapusta czerwona - mała główka
    Cebula - 2 sztuki
    Jabłka renety -2 sztuki
    Mąka pszenna ok 2 łyżek
    Olej ok 1/3 szklanki
    Sól, cukier, pieprz oraz sok z cytryny do smaku.
Wystaw ocenę:

4.49 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba w czerwonej kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Kapustę oczyścić ,opłukać ,drobno poszatkować. Następnie pokroić cebulę lekko posolić i zrumienić na części oleju.
    2. Do przyrumienionej cebuli dodać kapustę i dusić na wolnym ogniu, podlewając ciepłą wodą.
    3. Jabłka umyć ,obrać , pokrajać i dodać do kapusty. Kapustę prawie miękką doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
    4.Filety umyć ,podzielić na porcje. Posolić , posypać mąką i zarumienić na rozgrzanym tłuszczu. Następnie włożyć do kapusty i dusić razem na małym ogniu około 15-20 minut. Podając danie , przekładamy wszystko do salaterki lub naczynia żaroodpornego. Życzę smacznego!

Porady

Często stosuję rybę mintaj lub dorsz ,przekładam w naczyniu żaroodpornym warstwami kapusta, ryba, kapusta ryba itd.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować