Ryba w cieście piwnym

3 (2 ocen)

  • 42 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kolejna rybna propozycja na solidną dawkę kwasów omega w chrupiącej panierce. Tym razem podałem na puree z batatów z dodatkiem tymianku i masła oraz pieczarkami duszonymi w śmietanie z dodatkiem parmezanu. Paluszki lizać.
Arek Gie

  • 42 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g ryby morskiej (u mnie dorsz)
    1 szklanka mąki
    300 ml jasnego piwa
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    olej do smażenia
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

3 (2 ocen)

Zobacz również:

Ryba

Ryba w cieście piwnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryba w cieście piwnym 1. Z ryby usuwamy ości, dzielimy na mniejsze kawałki. Oprószamy solą i pieprzem.
    Mąkę i proszek przesiewamy, stopniowo wlewamy piwo, dokładnie łączymy z mąką.
    Rybę obtaczamy w mące, następnie zanurzamy w cieście i kładziemy na rozgrzany olej.
    Smażymy na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować