Ryba po meksykańsku

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna opcja podania ryby, w towarzystwie warzyw smakuje wyśmienicie a kmin i kolendra dodają charakteru.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 kostki rybne
    1 mała cebula
    1/2 puszki czarnej fasoli
    1/2 puszki krojonych pomidorów
    1 marchewka
    1/3 czerwonej papryki
    1/3 zielonej papryki
    1/3 żółtej papryki
    1 ząbek czosnku
    sól
    pieprz
    odrobina mielonej kolendry
    odrobina kminu rzymskiego
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    olej
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę rozmrozić, odsączyć z wody. Przyprawić solą i pieprzem.
  • 2. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, zeszklić na oleju.
  • 3. Marchewkę obrać, pokroić w kostkę, dodać do cebuli. Przesmażyć razem.
  • 4. Papryki umyć, również drobno pokroić, dodać do warzyw.
  • 5. Dodać również pomidory i fasolę.
  • 6. Czosnek obrać, pokroić w cienkie plasterki, dodać do potrawy.
  • 7. Całość przyprawić solą, pieprzem, dodać paprykę mieloną, kmin oraz kolendrę.
  • 8. Wszystko pogotować ok 5 min.
  • 9. Na wierzch ułożyć rybę, gotować na wolnym ogniu ok 15 min pod przykryciem.
  • 10. Inspiracja : www.katalogsmakow.pl
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować