Ryba po japońsku

  • wyświetlono: 1703 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 0

Była prawdziwym hitem na weselu kuzynki

Składniki

Sos:
1 szkl wody
0,5 szkl oleju
3 łyżki octu
2 łyżki cukru
0,5l ketchupu
3-4 łyżki koncentratu pomidorowego

A ponadto:
1 kg ryby
ogórek konserwowy
papryka konserwowa
cebula

Sposób przygotowania przepisu:

Ryba po japońsku

  • 1. Ugotować sos z podanych składników.
  • 2. Warzywa pokroić w kostkę. Cebulę zeszklić na oleju lub maśle. Zaś rybę usmażyć, uprzednio opruszyć ją w mące.
  • 3. Ulożyć kawałki ryby na półmisku i posypać je warzywami, a następnie polać sosem.

Porady

Warzyw należy pokroić wg uznania, odpowiednio do 1 kg ryby.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

rybakonkurs_foto

Komentarze

Podobne przepisy

Kapusta po japońsku

Dodane przez: IlonaJ

Kapusta po japońsku

Ulubiona potrawa mojego męża.

Śledzie po japońsku

Dodane przez: czarrna

Śledzie po japońsku

Ładnie się prezentują i każdy znajdzie...

Śledż po japońsku

Dodane przez: bronislawa70

Śledź po Japońsku

Dekoracyjna i smaczna przekąska.

Ryba po grecku Magdy Gessler

Dodane przez: Marta – redaktor

Ryba po grecku Magdy Gessler

Ryba po grecku to jedno z dań,...

Pstrągi po japońsku

Dodane przez: teresa-kr

Pstrągi po japońsku

Pyszan i smaczna ryba, sos dopełnia...

Śledź po japońsku

Dodane przez: ewiczka2304

Śledź po japońsku

Idealne połączenia śledzia, ogórka...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE