Ruskie naleśniki

0 (0 ocen)

Bardzo lubię farsz do ruskich pierogów. Nie zawsze jednak mam ochotę na ich klejenie! Wtedy właśnie wykonuje naleśniki z ruskim nadzieniem!

Składniki:

  • Ciasto:
    • 1 szklanka mąki,
    • 2 jajka,
    • 2 szklanki mleka,
    • Sól do smaku,
    • ¼ łyżeczki proszku do pieczenia,
    • Olej do smażenia

    Nadzienie:
    • ok 300 g sera białego,
    • 50 gram sera feta,
    • ok 250 gram ugotowanych, ostudzonych ziemniaków,
    • 1 duża czerwona cebula,
    • olej,
    • sól, pieprz do smaku,

    Dodatkowo:
    • ok 200 gram boczku do podania naleśników
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Ruskie naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • smażenie 1. CIASTO:
    Mleko przelewamy do miski. Dokładamy do niego pozostałe składniki ciasta. Miksujemy dokładnie. Z gotowego ciasta smażymy naleśniki (z obu stron do zrumienienia).
  • krojenie cebuli 2. NADZIENIE:
    Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Gotową delikatnie studzimy.
  • przygotowanie nadzienia 3. Ser biały przekładamy do miski. Dodajemy do niego ser feta, przeciśnięte przez praskę ziemniaki i przysmażoną cebulę. Całość mieszamy doprawiając do smaku solą i pieprzem.
  • przekładanie 4. Gotowym nadzieniem przekładamy naleśniki. składamy je w trójkąty i porcjujemy na talerze.
  • Przygotowanie boczku 5. Boczek kroimy w kostkę i przysmażamy na patelni. Gotowym okraszamy naleśniki. Podajemy na ciepło!

Porady

Takie naleśniki możemy zapiec z żółtym serem lub podać okraszane zrumieniona cebulką. Ja jednak lubię podane z boczkiem!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Farsz Mąka Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować