Rurki z kremem orzechowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Chrupiaca przyjemnosc na jesienne wieczory- mniam!

  • 60 min

Składniki:

  • .ciasto francuskie swieze
    .1 szklanka cukru
    .1 lyzeczka cynamonu
    .1 jajko do smarowania

    Krem
    .200 ml smietany kremowki
    .100 gr cukru pudru z wanilia
    .2 lyzki zmielonych orzechow wloskich

    Ponadto
    .rurki metalowe do ciast
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rurki z kremem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Metalowe rurki smarujemy delikatnie oliwa.
  • 2. Ciasto francuskie nacinamy w paski o szer.2/3 cm.
  • 3. Rurki okrecamy paskami ciasta uwazajac ,aby nie bylo wolnych przestrzeni pomiedzy nimi.
  • 4. Kazda z rurek smarujemy rozmaconym jajkiem i maczamy w cukrze wymieszanym z cynamonem.
  • 5. Pieczemy w temp.220 st C przez 15/ 20 min.
  • 6. Krem
    Do miski wlewamy zimna smietane i ubijamy ja, nastepnie powoli dodajemy cukier puder a na koniec zmielone orzechy,mieszamy nastepnie przekladamy krem do rekawa cukierniczego z ozdobna koncowka.
  • 7. Upieczone rurki studzimy nastepnie napelniamy kremem.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować