RURKI Z KREMEM

0 (0 ocen)

  • 50 min

rurki z kremem50 dag maki basia (3 szkl.)plus łyzka do posypania przy wałkowaniu ciasta400dag kwaśnej smietany25dag margaryny szczypta solisładniki razem zagniatamy i zawijamy w folje spozywczą wsadzamy do lodówki na 3-4 godzinydodatkowo 1 jajkocukier do posypkipo wyciagnięciu ciasta

  • 50 min

Składniki:

  • na ciasto

    50 dag maki basia (3 szkl.)plus łyzka do posypania przy wałkowaniu ciasta
    400dag kwaśnej smietany
    25dag margaryny
    szczypta soli
    do wypełnienia rurek
    600ml smietanki 30%
    2łyżki cukru pudru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rurki z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • w czasie pieczenia 1.
    rurki z kremem


    50 dag maki basia (3 szkl.)plus łyzka do posypania przy wałkowaniu ciasta
    400dag kwaśnej smietany
    25dag margaryny
    szczypta soli


    sładniki razem zagniatamy i zawijamy w folje spozywczą wsadzamy do lodówki na 3-4 godziny


    dodatkowo 1 jajko
    cukier do posypki

    po wyciagnięciu ciasta z lodowki dzielimy ciasto na 4-5 porcji ,kazda wałkujemy na stolnicy posypujac maka każda rurkę przez nawinięciem ciasta na stożek smarujemy pedzelkiem lub wacikiem zamoczonym w oleju ciasto kroimy w paski 1,5-2 cm i nawijając zaczynając od wiekszej strony stozka.układac na blaszce
    jajko rozkłucić dodajac odrobinke wody,każdą rurke owinietą ciastem smarować z góry jajkiem i posypac cukrem


    piec 190 stopni do momentu zarumienienia czyli ok.20-25 minut


    masa do wypełnienia rureczek

    600ml smietanki 30%
    2łyżki cukru pudru


    smietanke ubijamy na sztywno dodajemy 2 łyzki cukru ubijaąc jeszcze chwilkę powstaje krem do rurek
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować