Rumpuć

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kuchnia wielkopolska - regionalna.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg wołowiny bez kości
    1/2 kg łopatki wieprzowej
    30 dag boczku wędzonego
    1/2 kg kapusty kiszonej
    ¼ małej główki kapusty włoskiej
    1/2 kg ziemniaków
    2 cebule
    3 marchewki
    ¾ kostki masła
    2 kwaśne jabłka
    przecier pomidorowy
    sól
    pieprz
    kminek
    liść laurowy
    ziele angielskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kapuśniak Kapusta kiszona

Rumpuć - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rumpuć 1. Do dużego garnka wlałem wodę. Dodałem pokrojoną w kostkę wołowinę, sól, liść laurowy i ziele angielskie.
    Na maśle przesmażyłem pokrojoną w kostkę łopatkę, boczek wędzony i cebulę. Dodałem do wywaru.
  • Rumpuć 2. Następnie dodałem obrane warzywa: poszatkowaną białą kapustę, rozdrobnioną kapustę kiszoną, pokrojoną w kostkę marchewkę i ziemniaki. Na koniec dodałem przecier pomidorowy i pokrojone kawałki kwaśnego jabłka. Zupę doprawiłem solą, pieprzem i kminkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Kapusta włoska

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować