Rumowe bajaderki z żurawiną i owocami róży

0 (0 ocen)

  • 30 min

Niebanalny smak znanych nam dobrze bajaderek

  • 30 min

Składniki:

  • - 70 dkg suchych ciast, biszkoptów, ciastek (u mnie upieczona tarta)
    - 0,5 kostki masła
    - 0,5 szkl. mleka
    - 0,5 szkl. cukru
    - garść rodzynek
    - garść żurawiny suszonej
    - 1 słoiczek konfitury z owoców róży firmy Polska Róża 250 g (może być inny dżem, marmolada czy powidło)
    - aromat rumowy
    - 4 łyżki rumu
    - 4 łyżki kremu czekoladowego
    - 4 łyżki kakao

    Do obtoczenia:
    - wiórki kokosowe, rozdrobnione orzechy lub migdały
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rumowe bajaderki z żurawiną i owocami róży - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto rozdrabniamy w blenderze lub mielimy przez maszynkę. Mleko gotujemy z masłem, dodajemy cukier i kakao. Studzimy.. mieszamy z pozostałymi składnikami ( z wyjątkiem kokosu czy orzechów do obtoczenia). Formujemy kulki ( dobrze jest formować kulki zmoczonymi pod wodą dłońmi) i obtaczamy je w kokosie lub orzechach. Odkładamy do lodówki na ok. 12 godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować