Bajaderki

  • wyświetlono: 397 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 1

Bajaderki to doskonały sposób na wykorzystanie resztek ciast biszkoptowych, zakalców.

1dd
  • 10 porcje
  • 20min

Składniki

320 g ciasta biszkoptowego( bez kremu)
75 g herbatników
1/3 szklanki mleka
1/4 szklanki cukru
100 g konfitury wiśniowej (lub dżemu)
50 g masła
50 g czekolady gorzkiej
czubata łyżka kakao
100 g wiórków kokosowych

Sposób przygotowania przepisu:

Bajaderki

  • 1. Ciasto biszkoptowe oraz herbatniki bardzo drobno kruszymy lub miksujemy w malakserze. W rondelku rozpuszczamy masło z cukrem, wlewamy mleko i chwilę podgrzewamy. Zdejmujemy z ognia, dodajemy czekoladę oraz kakao i cały czas mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Do pokruszonego ciasta dodajemy konfiturę wiśniową, wlewamy masę czekoladową i dokładnie wyrabiamy. Jeśli masa będzie rzadka można dodać kilka pokruszonych ciastek. Z powstałej masy formujemy kuleczki i obtaczamy w wiórkach kokosowych.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

bajaderkiciastka bajaderki

Komentarze

Podobne przepisy

Proste Ciasteczka Z Czekoladą

Dodane przez: gotowanietoproste

Proste Ciasteczka Z Czekoladą

Ciasteczka wychodzą mięciutkie,...

Fit ciasteczka bananowe.

Dodane przez: mniamimami

Fit ciasteczka bananowe

Dwa składniki bazowe.Proste,pyszne,szybkie...

Amerykańskie ciastka z kawałkami czekolady

Dodane przez: akrobatka22

Amerykańskie ciastka z kawałkami czekolady

Słynne amerykańskie ciasteczka...

Ciasteczka- Kocie Oczka

Dodane przez: monika_4466

Ciasteczka- Kocie Oczka

Te kruche ciasteczka- KOCIE OCZKA,...

Ciasteczka maślane

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Wielkanocne ciasteczka maślane

Delikatne, kruche i maślane ciasteczka...

miękkie pierniczki

Dodane przez: Cukiereczek

Miękkie pierniczki

Pierniczki po upieczeniu są od...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE