Bajaderki

4.99 (177 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób

Bajaderki to doskonały sposób na wykorzystanie resztek ciast biszkoptowych, zakalców.

  • 20 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 320 g ciasta biszkoptowego( bez kremu)
    75 g herbatników
    1/3 szklanki mleka
    1/4 szklanki cukru
    100 g konfitury wiśniowej (lub dżemu)
    50 g masła
    50 g czekolady gorzkiej
    czubata łyżka kakao
    100 g wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

4.99 (177 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka Bajaderka

Bajaderki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto biszkoptowe oraz herbatniki bardzo drobno kruszymy lub miksujemy w malakserze. W rondelku rozpuszczamy masło z cukrem, wlewamy mleko i chwilę podgrzewamy. Zdejmujemy z ognia, dodajemy czekoladę oraz kakao i cały czas mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Do pokruszonego ciasta dodajemy konfiturę wiśniową, wlewamy masę czekoladową i dokładnie wyrabiamy. Jeśli masa będzie rzadka można dodać kilka pokruszonych ciastek. Z powstałej masy formujemy kuleczki i obtaczamy w wiórkach kokosowych.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować