Różyczki serowe

4.5 (183 ocen)

  • 1 godz. 50 min

różyczki serowe to świetna i smaczna ozdoba każdego stołu

  • 1 godz. 50 min

Składniki:

  • - 200 g masła
    - 200 g twarogu półtłustego w kostce
    - 2 szklanki mąki
    - 2 żółtka
    - 2 łyżki zimnej wody
    - 1/2 szklanki cukru do obtoczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Desery

Różyczki serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zamrożone masło zetrzeć na tarce, dodać pokruszony ser i mąkę. Dodać żółtka i wodę, zagnieść ciasto, uformować w kulę,zawinąć w folię i schłodzić w lodówce około 1 godziny.
    Po tym czasie ciasto cienko rozwałkować i wykrawać kieliszkiem kółka.
    Kółka układać jeden obok drugiego-około 6-7 sztuk,posmarować cukrem i zawijać w rulonik następnie obtoczyć w cukrze.
    Gotowe różyczki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 170 st. C około 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować