- 200 g masła
- 200 g twarogu półtłustego w kostce
- 2 szklanki mąki
- 2 żółtka
- 2 łyżki zimnej wody
- 1/2 szklanki cukru do obtoczenia
Sposób przygotowania przepisu:
Różyczki serowe
1.
Zamrożone masło zetrzeć na tarce, dodać pokruszony ser i mąkę. Dodać żółtka i wodę, zagnieść ciasto, uformować w kulę,zawinąć w folię i schłodzić w lodówce około 1 godziny.
Po tym czasie ciasto cienko rozwałkować i wykrawać kieliszkiem kółka.
Kółka układać jeden obok drugiego-około 6-7 sztuk,posmarować cukrem i zawijać w rulonik następnie obtoczyć w cukrze.
Gotowe różyczki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 170 st. C około 20 minut.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze