Rozmarynowy łosoś z cieciorką.

0 (0 ocen)

Świąteczna rybka

Składniki:

  • 250g łososia świeżego
    2 gałązki rozmarynu świeżego
    2 pomidory średnie
    1 małe chilli czerwone
    1 czerwona cebula mała
    2 ząbki czosnku
    30 ml wina białego
    1 puszka ciecierzycy
    1 łyżka oregano
    1 łyżka natki pietruszki
    1/2 cytryny
    2 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rozmarynowy łosoś z cieciorką. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rozmarynowy łosoś z cieciorką. 1. Z pomidorów zdjąć skórkę, pokroić na ćwiartki, usunąć pestki i pokroić na małe kawałki. Na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekane chilli, cebulę i zmiażdżony czosnek, mieszać, aż wszystko zmięknie .Dodać pomidory ,wlać wino i wszystko gotować ,aż sos będzie rozgotowany i gęsty. Następnie dodać opłukaną ciecierzycę, posiekane oregano, pietruszkę i wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
    Łososia pokroić na małe prostokąty ,nabić na gałązki rozmarynu i upiec na lekko naoliwionej patelni grillowej.
    Podawać z ciecierzycą i ósemkami cytryny.

Porady

Z pomidorów zdjąć skórkę, pokroić na ćwiartki, usunąć pestki i pokroić na małe kawałki. Na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekane chilli, cebulę i zmiażdżony czosnek, mieszać, aż wszystko zmięknie .Dodać pomidory ,wlać wino i wszystko gotować ,aż sos będzie rozgotowany i gęsty. Następnie dodać opłukaną ciecierzycę, posiekane oregano, pietruszkę i wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Łososia pokroić na małe prostokąty ,nabić na gałązki rozmarynu i upiec na lekko naoliwionej patelni grillowej. Podawać z ciecierzycą i ósemkami cytryny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować