Migdałowe rożki waflowe

5 (158 ocen)

Migdałowe rożki - wafel trochę inaczej :)

Składniki:

  • Opakowanie wafli tortowych
    25 dkg masła
    10 łyżek cukru pudru
    12 łyżek mleka w proszku
    Aromat migdałowy
    Posypka czekoladowa do dekoracji
Wystaw ocenę:

5 (158 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Migdałowe rożki waflowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Migdałowe rożki 1. Płaty waflowe pokroić na równe kwadraty ( u mnie 9/9 cm ) .
    Do garnka wlać niewielką ilość wody , postawić durszlak , zagotować , na durszlaku układać kawałki waflowe ,chwilkę poczekać aż pod wpływem pary zmiękną .
  • Migdałowe rożki 2. Z miękkich wafli szybko zwijać rożki
  • Migdałowe rożki 3. MASA :
    Masło + cukier puder dobrze utrzeć ,porcjami dodawać mleko w proszku i aromat migdałowy . Masę przełożyć do szprycy , napełniać rożki , gotowe posypać posypką czekoladową .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować