Rożki waflowe z mięsem mielonym

4.88 (190 ocen)

  • 20 min

Smaczne,tanie i efektowne.

  • 20 min

Składniki:

  • Rożki waflowe

    50dkg mielonej łopatki wieprzowej

    1 marchewka

    1 cebula

    2 łyżki gęstej śmietany 18 %

    2 łyżki bułki tartej

    natka pietruszki

    sól,pieprz, przyprawa uniwersalna, dowolne przyprawy

    Do panierowania:

    2 jajka, 1 łyżka mąki

    bułka tarta

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.88 (190 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Dania główne Przekąski

Rożki waflowe z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rożki waflowe z mięsem mielonym 1. Cebulę pokroić w kostkę , zeszklić na maśle,dodać do niej marchewkę startą na średniej tarce i chwilę razem smażyć.Mięso mielone przełożyć do miski,dodać usmażoną cebulę z marchewką,śmietanę,natkę pietruszki,bułkę tartą,przyprawy i wymieszać. Masą mięsną nadziać rożki waflowe.
  • Rożki waflowe z mięsem mielonym 2. Panierować najpierw w jajku z dodatkiem mąki ,a później w bułce tartej.
  • Rożki waflowe z mięsem mielonym 3. Smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu na małym ogniu z każdej strony.
  • Rożki waflowe z mięsem mielonym 4. Doskonale smakują na ciepło, jak również na zimno z sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować