Rozgrzewająca zupa z soczewicy z czosnkiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis na rozgrzewającą zupę z soczewicą i czosnkiem.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 średnia marchewka
    1 mała pietruszka kawałek selera
    3 ziemniaki
    1 szklanka czerwonej soczewicy
    1 średnia cebula
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki oliwy
    2 litry bulionu
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    sól, pieprz do smaku
    majeranek
    słodka papryka
    ostra papryka
    zielona pietruszka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Rozgrzewająca zupa z soczewicy z czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę, pietruszkę i seler opłukać, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Cebule razem z czosnkiem podsmażyć na oliwie. Warzywa gotować do miękkości. Podsmażona cebulę z czosnkiem dodać do pozostałych warzyw. Gdy warzywa będą już miękkie dodajemy przecier pomidorowy i gotujemy jeszcze 2-3 minuty, doprawiając do smaku przyprawami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Soczewica

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować