Rösti wielowarzywne. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinie i marchewki umyć, odciąć końcówki. Marchewki i ziemniaki obrać ze skórek.
2.Cukinie i ziemniaki trzeć na tarce o dużych oczkach do dużej miski. Marchewkę zaś trzeć na tarce o małych oczkach. Wszystko ze sobą wymieszać.
3.Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, dodać do pozostałych warzyw. Dodać łyżkę oleju. Wymieszać i odstawić na pół godziny. Po tym czasie odcedzić warzywa od namiaru wody. Następnie dodać mąkę i dobrze pomieszać.
4.Przyprawić według gustu solą czosnkowo-ziołową, pieprzem kolorowym i chili.
5.Olej do smażenia rozgrzać na patelnii.
6.Masę nanieść łyżką na patelnię, wyrównać i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Porady
Rösti wielowarzywne można podawać pokropione przyprawą typu maggi, bądź z śmietaną.
Komentarze