Rolowany przysmak - ciasto z farszem mięsnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę przesiać,dodać sól,cukier,prowansalskie zioła,margarynę oraz grecki jogurt,posiekać nożem .
2.Wyrobić zagniatając gładkie i jednolite ciasto.Zawinąć w folię i oziębić 2 godziny w lodówce.
3.Cebulę obrać,drobno pokroić ,podsmażyć na odrobinie tłuszczu,dodać pokrojone w kostkę pieczarki,dusić pod przykryciem przez około 7 minut.
..Mięso oraz namoczoną i odciśniętą bułkę przepuścić przez maszynkę.Następnie połączyć z pieczarkami,pokrojoną w kostkę papryką,kukurydzą ,poszatkowaną natką,jajkiem i rozdrobnionym czosnkiem.Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
4..Orzechy obrać,drobno pokroić,połączyć z ketchupem i koncentratem
5.Ciasto rozwałkować na prostokąt o wymiarach około 29x47
6.Na ciasto wyłożyć przygotowane orzechy
7.Na orzechy wyłożyć mięsne nadzienie
8.Zwinąć w rulon,przełożyć na natłuszczoną i obsypaną mąką blaszkę.Wstawić do nagrzanego piekarnika.Piec w temp.190-200 st.C przez około 50 minut.
Komentarze