Rolady schabowe w sosie warzywnym

0 (0 ocen)

Bardzo dobre roladki zanurzone w aromatycznym sosie

Składniki:

  • • 4 plastry schabu
    • 5-6 ogórków kiszonych
    • 1 -2 kawałki kiełbasy polskiej surowej
    • 1/2 szklanki groszku zielonego mrożonego
    • 1 duża marchew
    • kilka łyżeczek musztardy
    • 1 łyżka smalcu
    • sól
    • pieprz
    • gałka muszkatołowa
    • 1 ząbek czosnku duży
    • 1 cebula mała
    • magii
    • 2 płaskie łyżki mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Rolady schabowe w sosie warzywnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab roztłuc tłuczkiem Każdy plaster posypać solą i pieprzem odłożyć do lodówki na kilka godzin.Najlepsze są przygotowane dzień wcześniej
  • 2. Każdy plaster mięsa posmarować musztardą, położyć kilka ćwiartek ogórka kiszonego i kilka plastrów kiełbasy.Zawinąć mięso w roladki i związać nicią do rolad.
  • 3. Na patelni rozpuścić smalec podsmażyć roladki na brązowo Dodać cebulę chwilkę podsmażyć i zalać wszystko wodą Dodać czosnek i gałkę muszkatołową dusić 10 minut dodać marchewkę pokrojoną w kostkę i dusić kolejne 10 minut dodać groszek i pokrojone ogórki dusić aż wszystko zmięknie Wyciągnąć roladki odwinąć nici
  • 4. Do sosu dolać troszkę wody,mąkę rozmieszać z wodą wlać na patelnię gotować,cały czas mieszać aż zrobi się gęsty sos doprawić z magii i włożyć roladki do sosu.Wszystko razem zagotować
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Przyprawy Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować